U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te kunnen gebruiken. Meer informatie >

Alessandro di Camporeale

De familie

De wortels van de familie Alessandro gaan ver terug in de geschiedenis. Met de inzet en energie van de drie broers, Rosolino, Antonino en Natale, ondersteund door hun kinderen Anna, Benedetto en Benedetto, is hun productiemodel gebaseerd op oenologische innovatie. Ze blijven hun volle wijnen ontwikkelen en verbeteren, die ook delicaat, verfijnd en uitgebalanceerd zijn, geboren tussen rijen wijnstokken en de passie van degenen die het land bewerken. Alessandro di Camporeale Estate is een bedrijf waarin elke nieuwe generatie zijn eigen identiteit herontdekt en een productiefilosofie deelt die geworteld is in familiegeschiedenis.

 

 

 

 

De wijngaard

Op een totaal van 50 hectare zijn 35 hectare wijngaarden verspreid over een gebied dat profiteert van een mild, halfdroog klimaat, 400 meter boven de zeespiegel. Het is in deze vruchtbare bodem op kl
ei en kalksteen dat de familie Alessandro de inheemse druivensoorten heeft verbouwd, zoals Nero d'Avola, Catarratto, Grillo en Inzolia en internationale druivensoorten zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Viogner en Sauvignon Blanc.

Alle werkzaamheden in de wijngaard gebeuren met de hand, volgens biologische landbouwprincipes en gebruikmakend van kleine maar belangrijke maatregelen: rozen, kostbare 'schildwachten' die waarschuwen voor schimmelaanvallen; groene mest, ter bevordering van de bodemvruchtbaarheid en ter bescherming tegen erosie en maatregelen ter ondersteuning van de biodiversiteit, zoals het planten van heggen en struiken nabij de rijen wijnstokken om de oprichting van veel kostbare organismen die parasieten bestrijden te bevo
rderen.

Traditie, ervaring en een grondige kennis van het land en de wijngaarden zijn de kardinale regels van Alessandro di Campoeale bij het beschermen van de waarden van het bedrijf en bij het produceren van kwaliteitsproducten.

 

Hier maken Natale en Benedetto wijn van druiven die exclusief afkomstig zijn van het landgoed van de familie, waarbij de Siciliaanse wijntradities worden herinterpreteerd door middel van moderne technologie; het verbeteren van de organoleptische kenmerken van de druiven om uitdrukkingen van een buitengewoon gebied te produceren.
De wijnmakerij werd gebouwd in 2000 en is uitgerust met geautomatiseerde temperatuur- en vochtigheidsregeling, ideaal voor het verfijnen en rijpen van wijnen. Barriques, tonneaux en grote eikenhouten vaten worden gebruikt bij de productie van Syrah: de wijn blijft eerst ongeveer 10 maanden in de vaten en vervolgens in flessen gedurende nog eens 6 maanden, altijd op een constante temperatuur van 18 ° C. Sauvignon Blanc, Catarratto, Grillo en Nero d'Avola blijven 6 maanden in stalen tanks, gevolgd door extra maanden in flessen.