Nieuw wijndomein: Vignamato

Nieuw wijndomein: Vignamato

Vignamato

Onze wijngaarden, met hun adembenemende uitzicht over de glooiende heuvels van de Castelli di Jesi, vertellen al generaties lang het verhaal van onze familie, een verhaal van opofferingen, van goede oogsten en minder goede, in de zon en in de regen, van hard werken omdat een wijn in de eerste plaats in de wijngaard wordt gemaakt, wijnstok voor wijnstok, scheut voor scheut, tros voor tros. Dit is de filosofie die eerst mijn grootouders en daarna mijn ouders aan mij hebben doorgegeven... in een notendop, wijnmaker:

"een levenskeuze, geen ambacht".

Het verhaal van de familie Ceci begint eind jaren ‘40 toen Umberto Ceci land kocht in San Paolo di Jesi om wijn te beginnen verbouwen. Het land werd doorgegeven aan zijn oudste zoon Amato en zijn vrouw Maria en zij betrokken op hun beurt zoon zoon Maurizio en zijn vrouw Serenella bij dit project. Overtuigd dat je om te groeien en te verbeteren open moet staan voor verandering, creëerden ze in 1992 een nieuw project: "Vignamato", een eerbetoon aan "de wijngaard van Amato" en een liefdevolle toewijding aan dit avontuur en aan de wereld van de wijn.

De familie Ceci, vandaag de dag ook met de deelname en jonge energie van hun kinderen Alessandra, Andrea en Francesco, bereikt met het merk Vignamato een steeds hogere kwaliteit van wijnen en meerdere onderscheidingen. 

Verdicchio dei Castelli di Jesi

Schilderachtige stadjes, zandstranden, glooiende heuvels vol wijngaarden: we bevinden ons in de Marche. Tussen Emilia-Romagna en Abruzzo ligt de regio die we op deze degustatie introduceren in ons aanbod. 

De beste Verdicchio’s uit de Marche komen uit dit gebied van middeleeuwse dorpskernen rondom Jesi. De appellatie licht dicht bij de zee aan de ene kant en krijgt bescherming van de Apennijnen aan de andere kant, waardoor er een warmer microklimaat ontstaat. Als resultaat krijg je wijnen met een florale en subtiele fruitigheid van een hele mooie kwaliteit, die ook heel goed een tijd bewaren. 

Productie

De wijngaarden van Vignamato liggen in de gemeenten S. Paolo di Jesi, Staffolo en Cupramontana en hebben verschillende posities en bodems op hoogtes tussen 220 en 500 meter boven zeeniveau. Momenteel beslaat de wijngaardoppervlakte van het bedrijf meer dan 27 hectare, verdeeld over 8 verschillende percelen met unieke kenmerken, waarbij het terroir en de wijnstokken worden gerespecteerd. Het landgoed omvat ook een kersenboomgaard voor de productie van Vì di visciola (een gearomatiseerde wijn en drank op basis van kersen) en een olijfgaard. 

Kom de wijnen als eerste ontdekken op 22 & 23 oktober tijdens onze herfstdegustatie.

Uitnodiging wijndegustatie