U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te kunnen gebruiken. Meer informatie >

Maak kennis met ons nieuw wijnhuis: Di Majo Norante

Tijdens de lente wijndegustatie van 23 & 24 mei nodigen wij ons nieuwste wijnhuis, di Majo Norante uit. De wijnboer presenteert graag persoonlijk zijn wijnen aan je tijdens deze degustatie. 

De filosofie van Di Majo Norante is er een van de traditionele benadering van de druiventeelt en wijnproductie, gericht op het behoud van alle kenmerken van de mediterrane wijnbereiding.
Di Majo Norante maakt al sinds 1800 wijn van druiven, zoals blijkt uit de oude kelders onder het plein en in het oude familiegebouw in Campomarino. De toewijding aan de druiventeelt werd allereerst geërfd door Luigi en vervolgens door Alessio Di Majo. Di Majo Norante produceert zijn eigen wijnen van druiven die zijn geteeld in de 85 hectare grote wijngaard van het oude leengoed van de Markiezen Norante di Santa Cristina.

Regio

De regio Molise heeft connecties met wijn die teruggaan tot de Sannieten en de Romeinen, de eersten die de druiventeelt introduceerden. Productiemethoden worden van generatie op generatie doorgegeven in de zuidelijke Apennijnen. De Masseria Di Majo Norante ligt ten noorden van het Gargano-voorgebergte in het district Ramitello, op het platteland van Campomarino, waar de losse, gedeeltelijk zanderige grond en de zomerbries samen een bijzonder gunstige omgeving creëren. Alessio Di Majo, een vastberaden en innovatieve wijnmaker, is op een constante zoektocht naar kwaliteit en onderscheidende kenmerken, in de vaste overtuiging dat zuidelijke wijnstokken het meest geschikt zijn voor de klimatologische omstandigheden van het platteland van Molise.

Een verbintenis met de natuur, nieuwe wijn uit oude wijnstokken

De selectie van klonen van inheemse wijnstokken door de studie van hun aanpassingsvermogen aan de zuidelijke bodem is de oorsprong van alle Di Majo Norante-wijnen. Druiven van oude wijnstokken zoals Aglianico, Montepulciano, Sangiovese en Tintilia worden gebruikt voor de productie van rode wijnen. Falanghina en Greco voor de productie van witte wijnen. Moscato reale wordt gebruikt voor de Apianae Passito. 

Methoden die de natuur respecteren: bio-organisch als een manier van leven

"Ons doel bij het cultiveren van onze druiven is het in stand houden en ondersteunen van de biodiversiteit van de wijngaarden, de term biodiversiteit bedoeld als alle vormen van leven die in de wijngaarden aanwezig zijn; planten, dieren, insecten en alle micro-organismen. Daarom omarmen we sinds vele jaren een biologische wijnbouw."

Di Majo Norante gebruikt alleen natuurlijke meststoffen en niet-invasieve insectenwerende middelen. In de wijngaarden laten we gras en bloemen op natuurlijke wijze bloeien, om een ​​evenwichtige bodem te hebben, maar ook om de natuurlijke omgeving te behouden voor inheems micro-organisme en roofdierinsecten van verschillende parasieten. Een dergelijke techniek maakt ook een betere afvoer van water door de bodem mogelijk, met minder verspilling ervan en / of de erosie veroorzaakt door zware regen of wind.
Bij de productie wordt de opbrengst laag gehouden en een handmatige selectie wordt uitgevoerd door de verschillende stadia van de wijnstokontwikkeling, waardoor de best mogelijke kwaliteit van elke plant wordt bereikt. Door een dergelijke selectie en snoei kunnen alleen de beste druiventrossen bij de oogst aankomen, de gezondere en sterkere. Dankzij deze aanpak, maar ook een evenwichtig beheer van het loof, rijpen alle druiven optimaal.

"Wij verzorgen onze wijngaarden met maximale aandacht en professionaliteit, maar ook met liefde."
Wij zijn alvast heel enthousiast over ons nieuwste wijnhuis en hun wijnen. We laten je er graag zelf ook kennis mee maken tijdens onze wijndegustatie.