U moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te kunnen gebruiken. Meer informatie >

Maak kennis met Egger-Ramer

Egger-Ramer

"Wij zijn een kleine, particuliere wijnmakerij in Zuid-Tirol. Vooral beroemd om één wijn - Lagrein. Al meer dan een eeuw is het het vlaggenschip van de Egger-Ramer-familie van wijnboeren uit Bolzano. Elk van onze wijnen weerspiegelt het speciale karakter van onze wijngaarden rond Bolzano."

Alto Adige/Zuid-Tirol 

De Alpen houden regen en koude wind tegen, wat zorgt voor meer dan 300 zonnige dagen per jaar of gemiddeld 1.980 zonuren. De zon zorgt ervoor dat alle wijnen rijpe fruitsmaken krijgen en kan leiden tot vrij hoge alcoholpercentages, variërend van 12,5% tot 15%, afhankelijk van de wijn. Dat maakt dat dit eigenlijk een warm klimaat voor wijn is en de provinciehoofdstad Bolzano of Bozen de warmste stad van Italië is in de zomer. 's Avonds zakt de temperatuur wel, zodat de druiven 's nachts de nodige afkoeling krijgen en de nodige aciditeit en frisheid blijft behouden.  

De druiven staan hier aangeplant tussen de 200 & 1000m hoogte. De witte wijnsoorten zoals Riesling en Sylvaner groeien goed op grotere hoogten waar het koeler is, terwijl de rode druivensoorten zoals Lagrein en Schiava (Vernatsch) de voorkeur geven aan lager gelegen gebieden waar het warmer is. 

Egger-Ramer

Egger-Ramer bestaat sinds 1880. Gelegen midden in Bolzano, maakt nu Peter, vijfde generatie wijnbouwer op het landgoed, de wijnen uit de noordelijkste regio van Italië. De focus van Egger-Ramer ligt op de inheemse druif Lagrein. “Mijn vader Toni geloofde al in de jaren zeventig in de kracht en het potentieel van Lagrein," vertelt Egger-Ramer, "dus in een tijd dat deze druivensoort berucht was als een eenvoudige boerenwijn met veel te veel scherpe kantjes."

Peter bouwde voort op de voorbereidingen van zijn vader, werkte onvermoeibaar aan de kwaliteit van zijn Lagrein en met de Kristan Lagrein heeft Riserva een buitengewone vertegenwoordiger in zijn soort gecreëerd.  Ook Goldmuskateller, Pinot Bianco, Schiava worden gebruikt. "Het combineert het beste van twee werelden: het Alpiene en het Mediterraanse."

Proef de wijnen van Egger-Ramer als eerste tijdens onze Lente Wijndegustatie.