Herfst wijndegustatie 11 & 12 oktober - Wijnhuizen op bezoek

september 16, 2020

Tijdens deze wijndegustatie hebben wij weer twee wijnhuizen op bezoek: Banfi & Alessandro di Camporeale. 

Banfi

Banfi werd in 1978 opgericht door de Italiaans-Amerikaanse broers, John en Harry Mariani. Vanaf het begin was het doel een state-of-the-art wijnhuis te zijn, gecombineerd met een geavanceerde wetenschap in de wijngaarden voor de productie van premium wijnen.
Banfi vertegenwoordigt een erfgoed en een unieke ervaring in de wereld van wijnbouw en wijn maken, met respect voor het land. Het belangrijkste hiervan is de aandachtige selectie van Sangiovese, het symbool van Montalcino, om zijn expressie en grote veelzijdigheid in de historische Brunello-denominatie te tonen.

Tegelijkertijd hebben ze het potentieel van de belangrijkste internationale variëteiten niet over het hoofd gezien, die een ideale omgeving vinden voor een alternatieve uitdrukking van deze plek.

Respect voor het potentieel van het Montalcino-gebied, het milieu en het welzijn van de mens, hebben Banfi geïnspireerd, resulterend in een prestigieuze selectie uit deze mooie streek.

Alessandro di Camporeale

Met de inzet en energie van drie broers, Rosolino, Antonino en Natale, ondersteund door hun kinderen Anna, Benedetto en Benedetto, ontwikkelen zij hun volle, delicate en evenwichtige wijnen.

Het wijndomein is verspreid over een gebied dat profiteert van een mild, halfdroog klimaat, tussen 400 en 600 meter boven zeeniveau, met aanzienlijke verschillen tussen dag en nacht. Het is in deze vruchtbare grond op basis van klei en kalksteen dat de familie Alessandro de inheemse druivensoorten wil verrijken, zoals Nero d'Avola, Catarratto en Grillo, en internationale druivensoorten zoals Syrah en Sauvignon Blanc, goed aangepast in de Camporeale-streek.

Al het werk in de wijngaard wordt met de hand gedaan, volgens de principes van biologische landbouw en met behulp van kleine maar belangrijke maatregelen: rozen, kostbare wachters die waarschuwen voor schimmelaanvallen; groenbemester, ter bevordering van de vruchtbaarheid van de bodem en ter bescherming tegen erosie. En ook maatregelen ter ondersteuning van de biodiversiteit, zoals het planten van heggen en struiken in de buurt van de rijen wijnstokken om de vestiging van veel kostbare organismen die parasieten bestrijden te bevorderen.

Traditie, ervaring en een grondige kennis van het land en de wijngaarden zijn de belangrijkste regels van Alessandro di Camporeale bij het bewaren van de waarden van het bedrijf en bij het produceren van kwaliteitsproducten.

Met fierheid presenteren Benedetto, Anna & Benedetto bovendien hun nieuwe project ‘Generazione Alessandro’, gelegen op de hellingen van de Etna. In de afgelopen jaren hebben ze vier percelen verworven tussen Linguaglossa en Castiglione di Sicilia - aan de noordoostkant van de vulkaan - voor een totaal van ongeveer tien hectare, met als doel de expressieve uniciteit van elke wijngaard te versterken.

Generazione Alessandro is een project dat met passie en energie wordt uitgevoerd door de nieuwe generatie, zowel vanuit operationeel als planmatig oogpunt. Ze hebben hun familienaam behouden omdat ze dezelfde waarden zullen voortzetten die hun altijd hebben onderscheiden, met respect voor de eigenaardigheden van het Etna-gebied.

Volg hun nieuwe project via www.generazionealessandro.it of via hun Facebook- en Instagram-accounts van Generation Alessandro.

Ook in nieuws

Alessandro di Camporeale

september 14, 2020

Herfst wijndegustatie 11 & 12 oktober

september 14, 2020

Zomer wijndegustatie - 9 & 10 augustus

augustus 03, 2020